EXCURSIÓ AL PONT MEDIEVAL DE BÓIXOLS


He batejat aquesta sortida amb el titol: EL PONT MEDIEVAL DE Bóixols. Però potser hagués estat més encertat parlar del FORAT DE BÓIXOLS
En Aquest lloc, el riu per seguir el seu camí cap a la Noguera pallaresa, ha hagut de "serrar" la serra calcària de Carranima. Allò que nosaltres veurem i que de ben segur ens impressionarà serà l'esvoranc que ha fet l'aigua al llarg dels anys. Ja en temps històrics, els homes teixint les seves xarxes de camins van aprofitar aquesta immensa obra d'enginyeria natural per situar el camí que portava a Bóixol i per, superar les dificultats que el rocam presentava, van haver de construir un pont.
Sota el pont, el riu fa una cascada. La caiguda d'aigua ha excavat un gorg que al'estiu atrau als banyistes dels voltants.
Aquesta excursió es pot fer en cotxe sortint de Gavarra i agafant la carretera principal en direcció a Bòixols i Isona.
Quan s'ha passat el poble de Bòixols la carretera s'encaixa a la muntanya, tot just a la sortida d'aquest encaix a l'esquerra hi ha un indicador que ens dirigeix cap el Pont Medieval. L''enllaç entre la carretera i el pàrquing que hi ha al costat del riu, es fa per una pista de terra i grava en bon estat i té, això si, un fort pendent; es passa de 1119 m a 1003 amb tan sols 1,14 Km. El pendent mitjà és de 5,4% amb punts de 12,6%.
Deixeu el cotxe al Pàrquing, passeu el riu i a l'esquerra trobareu un caminet que us porta directament al pont.
La cascada del riu de Bòxols i el gorg que a l'estiu ens podem banyar
Esquema del recorregut